Vereniginginfo is gestart als project aan Universiteit Hasselt en brengt een aantal vzw-en verenigingsexperts samen.

Steven Matheï

vzw- en verenigingsexpert

Steven Matheï (°1977) is advocaat en één van dé verenigingsexperts in Vlaanderen. Hij adviseert kleine en grote vzw’s & feitelijke verenigingen, is auteur van het boek “De vzw stap voor stap” (4000 x verkocht), gastdocent Universiteit Hasselt en veel gevraagde spreker.

Dieter

website, klantencontact & administratie

Dieter (°1985) zorgt voor de hele afhandeling van de facturatie, de coördinatie van de website en de administratieve opvolging.


Het ontstaan van vereniginginfo.be

Het project vereniginginfo.be is ontstaan uit een onderzoeksproject aan Universiteit Hasselt met 13 thesistudenten. In dit project werden de verenigingen in 8 Limburgse gemeenten bevraagd (Hasselt, Bilzen, Maaseik, Peer, Alken, Leopoldsburg, Sint-Truiden en Beringen). Uit de resultaten bleek duidelijk dat verenigingen nood hebben aan praktisch informatie ronde verplichtingen en hulpmiddelen om wettelijk in orde te blijven.

 

Partners

Het team van vereniginginfo.be werkt samen met verschillende kennispartners: o.a. De Gendt  Advocaten te Leuven en andere organisaties die zich richten op verenigingen. Dit netwerk garandeert een toegang tot een grote bron van informatie en kennis en maakt dat een goede en praktische oplossing binnen handbereik ligt.​ Daarnaast is er een structurele partnerschap met KBC.

KBC
De Gendt advocaten