Verzekering persoonlijke ongevallen

Welk risico wordt verzekerd?

De verzekering persoonlijke ongevallen dekt de schade door ongevallen bij uw leden, vrijwilligers, bestuurders, enz. tijdens bepaalde activiteiten.

Belangrijk om op te merken is dat de persoonlijke ongevallen immers niet verzekerd zijn door de verzekering brugerelijke aansprakelijkheid bij vrijwilligers of andere personen.

Welke verenigingen kunnen deze verzekering afsluiten?

Deze verzekering is niet verplicht. Elke feitelijke vereniging of VZW kan dus vrij beslissen zulke verzekering af te sluiten.

Is dit een aanrader?

Ja, zeker als uw feitelijke vereniging of VZW bepaalde activiteiten organiseert (fuiven, eetdagen, sportwedstrijden, concerten, ...). Dan is immers het risico op een schadegeval groter.

Wie is verzekerd?

Dit kan men vrij bepalen: leden, toegetreden leden, bezoekers, enz.

Ook wat verzekerd is, kan men vrij invullen: medische kosten, letsels,...

Voorbeeld

Een lid van een vereniging bedient de tapkraan bij een fuif. Wanneer hij echter een nieuw vat wil aansluiten, struikelt hij over een electriciteitskabel en breekt zijn enkel. De verzekering persoonlijke ongevallen dekt deze schade, dokterskosten, medische kosten, enz... Indien de vereniging deze verzekering niet heeft afgesloten, zal deze persoon deze kosten zelf moeten dragen.


Onbeperkte toegang tot vereniginginfo.be artikels? Registreer jezelf nu.

Bij het nemen van een abonnement op vereniginginfo krijg je toegang tot een heel wat artikels vol interessante thema's, schema's, filmpjes,...

Registreer jezelf nu