Benoeming en ontslag dagelijks bestuur

Benoeming en ontslag dagelijks bestuurder

WIE BESLIST?

De benoeming en het ontslag van dagelijks bestuurders is een bevoegdheid van de raad van bestuur, tenzij de bevoegdheid statutair aan een ander orgaan, bv. de algemene vergadering werd toegekend.

Indien de raad van bestuur of een ander orgaan bevoegd is, is het voldoende om de beslissing te nemen op een raad van bestuur of op een bijeenkomst van het ander orgaan.
Indien de algemene vergadering bevoegd is, moet de raad van bestuur een algemene vergadering organiseren.

BEKENDMAKING?

Wat betreft de bekendmaking van de benoeming en het ontslag van de dagelijkse bestuurder, verwijzen we naar de infofiche over de bekendmakingen.