Indexering kilometervergoeding

Categorie vzw's

Nieuw bedrag

Het maximale bedrag van de kilometervergoeding dat mag worden terugbetaald werd geïndexeerd. Het nieuwe bedrag is € 0,3573 / km van 01.07.2018 tot en met 30.06.2019.

Een vereniging mag de vrijwilligers op wie ze beroep doet de kosten terugbetalen die ze voor de organisatie hebben gemaakt door het feit dat ze hun eigen voertuig voor vrijwilligerswerk hebben gebruikt.  De uitbetaalde kilometervergoeding mag het bedrag niet overschrijden dat wordt vastgesteld in de algemene regeling van de vergoedingen en toelagen van alle aard toegekend aan het personeel van de federale overheidsdiensten. (KB van 26 maart 1965).

Overzicht geïndexeerde bedragen.

Een handig overzicht van de actuele geïndexeerde bedragen voor verenigingen vind je hier

vzw- en verenigingsexpert

Steven Matheï (°1977) is advocaat en één van dé verenigingsexperts in Vlaanderen. Hij adviseert kleine en grote vzw’s & feitelijke verenigingen, is auteur van het boek “De vzw stap voor stap” (4000 x verkocht), gastdocent Universiteit Hasselt en veel gevraagde spreker.