Aangifte rechtspersonenbelasting - Wat is de deadline?

Categorie VZW's

Elke VZW is onderworpen aan een inkomstenbelasting: ofwel de rechtspersonenbelasting, ofwel de vennootschapsbelasting. De meeste VZW’s vallen onder de rechtspersonenbelasting.
Een VZW is verplicht om elk jaar tijdig een aangifte van de rechtspersonen- of vennootschapsbelasting in te dienen via het online platform Biztax.

Deadline aangifte rechtspersonenbelasting

Voor VZW’s onderworpen aan de rechtspersonenbelasting gelden er sinds begin 2021  nieuwe termijnen voor de aangifte van deze rechtspersonenbelasting. Een VZW zal nu ten laatste 7 maanden na  het afsluiten van het boekjaar de aangifte moeten indienen.

Uitzondering

Er wordt een uitzondering voorzien voor VZW's die hun boekjaar tussen 31 december 2021 en 28 februari 2022 afsloten. Ze krijgen uitstel tot en met 17 oktober 2022 om de aangifte van de rechtspersonenbelasting in te dienen.

Meer info over de aangifte van de rechtspersonenbelasting vind je in ons handig stappenplan.

VZW- en verenigingsexpert

Steven Matheï (°1977) is advocaat en één van dé verenigingsexperts in Vlaanderen. Hij en zijn team adviseren kleine en grote VZW’s & feitelijke verenigingen.