Verenigingswerk

Categorie vrijwilligers

Op 31 december van dit jaar komt er een einde aan de tijdelijke regeling voor verenigingswerk. Vanaf 1 januari wordt er overgeschakeld naar een nieuwe, definitieve regeling voor de sport- en socio-culturele sector.

Het is echter nog wachten op de goedkeuring van deze nieuwe regeling. Toch maakte de minister vorige week bekend dat, wanneer de nieuwe reregeling wordt goedgekeurd over enkele weken, deze met terugwerkende kracht in werking zal treden vanaf 1 januari 2022.

Men is volop bezig met het ontwikkelen van een een online toepassing om op een gebruiksvriendelijke manier prestaties van verenigingswerkers te kunnen aangeven en gepresteerde uren te kunnen raadplegen.

Binnenkort zal er op www.verenigingswerk.be gecommuniceerd worden over de nieuwe regeling. Ook zullen de betrokken organisaties een e-mail ontvangen met meer info.

Wil je nu al weten wat de krijtlijnen zijn van de nieuwe regeling? Lees dan ons eerder blogbericht.

VZW- en verenigingsexpert

Steven Matheï (°1977) is advocaat en één van dé verenigingsexperts in Vlaanderen. Hij en zijn team adviseren kleine en grote VZW’s & feitelijke verenigingen.