Geïndexeerde kilometervergoeding

Categorie Vergoedingen in verenigingen

Nieuw bedrag

Vergoed je als organisatie de dienstverplaatsingen van je vrijwilligers? Het maximale bedrag van de kilometervergoeding dat mag worden terugbetaald, werd geïndexeerd. Van 01.07.2021 tot en met 30.06.2022 is het nieuwe bedrag €0,3707/km.

Een vereniging mag de vrijwilligers op wie ze beroep doet de kosten terugbetalen die ze voor de organisatie hebben gemaakt door het feit dat ze hun eigen voertuig voor vrijwilligerswerk hebben gebruikt.  De uitbetaalde kilometervergoeding mag het bedrag niet overschrijden dat wordt vastgesteld in de algemene regeling van de vergoedingen en toelagen van alle aard toegekend aan het personeel van de federale overheidsdiensten (KB van 26 maart 1965).
Zolang per vrijwilliger deze grenzen niet overschreden worden, zijn de vergoedingen niet belastbaar en niet onderworpen aan RSZ/moeten er geen fiscale fiches worden opgemaakt.

Een handig overzicht van de actuele geïndexeerde bedragen voor verenigingen vind je hier

VZW- en verenigingsexpert

Steven Matheï (°1977) is advocaat en één van dé verenigingsexperts in Vlaanderen. Hij en zijn team adviseren kleine en grote VZW’s & feitelijke verenigingen.